Kónya Zsolt vagyok

10 évet töltöttem egy vidéki nagyváros éttermeiben, voltam pincér és helyettes üzletvezeő is, amikor úgy döntöttem, hogy belevágok a nagy kalandba, én is külföldön vállalok munkát.

Ez még a nagy "elvándorlási" hullám előtt volt, a kilencvenes évek közepén-végén. 6 évig dolgoztam amerikai luxuhajókon, és megtapasztaltam, hogy a vendégekkel való bánásmód, a személyzet felkészültsége mennyire sokat számít egy vállalkozás sikerességében. Ott nem volt kérdés, hogy a vendégnek igaza van-e...

A vezetők nagy hangsúlyt fektettek a munkatársak oktatására és motiválására - ott nem lehettünk nem 100%-ig felkészültek. Rengeteg angol nyelvű gasztronomiai könyvet vásároltam, szívtam magamba a tudást, aminek akár már pár órával később hasznát is vettem. 

Hazatérve több budapesti fine dining éttermben is dolgoztam, és láttam, hogy mennyivel egyszerűbb nekem, mert jól beszéltem angolul, a kisujjamban volt a szakma, elégedett és visszatérő külföldi vendégekkel tartok még a mai napig is kapcsolatot. 

Aztán a sors úgy hozta, hogy hozám hasonlóan külföldi munkát tervezőknek segítettem "vendéglátós" angolt tanulni, aztán már csak olyanok jöttek, akik csak simán angolul akartak tanulni.

Képeztem magam ezen a területen is, már 14 éve csak az angol nyelv oktatásával foglalkozom. 

és ez itt az én sztorim...