Kónya Zsolt vagyok, és 14 éve tanítok angolt Budapesten. Korábban 5 évet töltöttem anyanyelvi környezetben. 
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján arra jöttem rá, hogy átfogó nyelvtani tudás nélkül sem nyelvvizsga, sem magabiztos angol nyelvtudás nem lehetséges. 
Nagyon sok magyar beszél folyamatosan angolul, de sajnos a legtöbben csak érzésre, azaz nem magabiztos nyelvtan használatával. Ez a megértést nagyban hátráltathatja, ugyanis egy rossz szórend használata esetén már nem azt mondjuk, amit akartunk. 
János halat eszik. Halat eszik János. - a szórend más, a jelentés ugyanaz. 
Ugyanez angolul, nagyon viccesen hangzik: 
John eats fish. Fish eats John. - A második mondatban már a hal ette Jánost :-) és csak a magyart fordítottam tükörfordítással. 
Ez az egy példa elég ahhoz, hogy megértsd, hogy ha csak a szavakat tudod, de a nyelvtan rossz - akár még bajba is kerülhetsz. 
A megértés kulcsa a magyar agyra szabott nyelvtani magyarázat, ennek a rendszernek a kifejlesztésével töltöttem az elmúlt 14 évet. 
Itt az alkalom, hogy személyesen is megismerkedjünk!
Kónya Zsolt
A DUNA TV-ben a 40 fölöttiek speciális nyelvtanulásáról beszélgettünk. A végére kicsit belendültem, már életmód tanácsadónak néztek. 
dunatv.JPG

csatornám

Tanítványaim, rólam mondták

Niki

" Szuper volt az óra! Végig lekötötte a figyelmemet, amit nem is gondoltam volna, hogy több órás nyelvtanozásnál egyáltalán lehetséges.

Logikusan rendszerezett, jól felépített tananyag mentén haladtunk, Zsolttól megszokottan szórakoztató és interaktiv formában. "

- Niki - 

Anti

" Könnyen lehet Zsoltra több órán át is figyelni, nagyon jól magyaráz. Sok mindent átvettünk, mégsem volt nehezen követhető, vagy túl tömény."

- Anti -

Timi

"Jó volt egyben látni a segédigéket, egy nap alatt összeállt a kép, érthetöen! Köszönöm, most már bátrabban fogom használni!"

- Tímea -

Vera

" Tetszik nagyon Zsolt tanítási stílusa, mert mindig olyan példákat mond, amivel könnyen megjegyezhetövé tesz egy-egy adott nyelvtani szabályt, az életszerü, vicces példa mondtatok segítségével."

- Vera -

Beatrix

"Nagyon tanulságos képzés volt. Egy nap alatt annyi „okosságot” tanultam, amit saját tapasztalatból évek alatt szedtem volna össze. Mindenkinek ajánlom a workshopon való részvételt!."

- Beatrix -